Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás tönkölypogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 75 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 6 dkg só (ízlés szerint több is lehet)
  • 20 dkg margarin
  • 2 db főtt áttört burgonya
  • 2 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 dl rizstejszín
  • 5 dkg élesztő

A tetejére

  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése

A hozzávalókat egy nagyobb tálba tesszük, ahol kényelmesen összeállíthatjuk a tésztát. Szívós állagú tésztát készítünk, amelynek megfelelő állagát rizstej hozzáadásával érjük el. Amikor a tészta összeáll, gyúrótáblára borítjuk, és kb. 6-7 percig gyúrjuk, amíg teljesen elválik a gyúrótáblától.

Ezután meleg helyen 20 percig pihentetjük. A pihentetés után a tésztát egy hajtással formáljuk, majd újabb 20 percig pihentetjük. Ezt követően ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát. A tetejét óvatosan rácsozzuk egy kis késsel.

A kinyújtott tésztából pogácsaszaggatóval formákat szúrunk ki, és tepsibe helyezzük őket. A pogácsák tetejét tojással megkenjük, majd ízlés szerint reszelt sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk.

A tepsiben lévő pogácsákat meleg helyen addig kelesztjük, amíg duplájára nőnek. Ezután 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Frissen, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/burgonyas-tonkolypogacsa/