Elkészítése
A krumplit héjában, egészben megfőzzük. Ha nem sós vízben készítjük, akkor a tésztába tegyünk 1 evőkanál sót – ez ízlés szerint változhat. A megfőtt krumplit meghámozzuk és összetörjük.
A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd összedolgozzuk az összetört krumplival. Ezután hozzáadjuk a vajat, és egynemű, jól gyúrható tésztát készítünk belőle. Ha túl száraznak tűnne, adhatunk hozzá 1–2 evőkanál tejet vagy tejfölt, de általában nincs rá szükség.
A tésztát lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük a tojássárgájával, majd ujjnyi vastag rudakat vágunk belőle. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Tipp
A rudakat megszórhatjuk reszelt sajttal, köménymaggal vagy szezámmaggal is, így még ízletesebb és változatosabb lesz a végeredmény.

