Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ropogtatnivalók

Sós sütemények

Burgonyás, vajas rúd

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a sós rágcsálnivaló kívül ropogós, belül puha, és a főtt burgonya teszi igazán különlegessé. Vendégvárónak, uzsonnára vagy egy tartalmas leves mellé is remek választás. Elkészítése egyszerű, és kb. 20 perc sütés után már tálalhatjuk is.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Barna Pap Monika
Beküldte: 2013.10.21.

Hozzávalók

Elkészítése

A krumplit héjában, egészben megfőzzük. Ha nem sós vízben készítjük, akkor a tésztába tegyünk 1 evőkanál sót – ez ízlés szerint változhat. A megfőtt krumplit meghámozzuk és összetörjük.

A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd összedolgozzuk az összetört krumplival. Ezután hozzáadjuk a vajat, és egynemű, jól gyúrható tésztát készítünk belőle. Ha túl száraznak tűnne, adhatunk hozzá 1–2 evőkanál tejet vagy tejfölt, de általában nincs rá szükség.

A tésztát lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük a tojássárgájával, majd ujjnyi vastag rudakat vágunk belőle. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tipp

A rudakat megszórhatjuk reszelt sajttal, köménymaggal vagy szezámmaggal is, így még ízletesebb és változatosabb lesz a végeredmény.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Barna Pap Monika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is