Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás, vajas rúd recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg főtt krumpli
  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin (vagy vaj)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál só
  • 1 db tojássárgája (a tetejére )

Elkészítése

A krumplit héjában, egészben megfőzzük. Ha nem sós vízben készítjük, akkor a tésztába tegyünk 1 evőkanál sót – ez ízlés szerint változhat. A megfőtt krumplit meghámozzuk és összetörjük.

A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd összedolgozzuk az összetört krumplival. Ezután hozzáadjuk a vajat, és egynemű, jól gyúrható tésztát készítünk belőle. Ha túl száraznak tűnne, adhatunk hozzá 1–2 evőkanál tejet vagy tejfölt, de általában nincs rá szükség.

A tésztát lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük a tojássárgájával, majd ujjnyi vastag rudakat vágunk belőle. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tipp

A rudakat megszórhatjuk reszelt sajttal, köménymaggal vagy szezámmaggal is, így még ízletesebb és változatosabb lesz a végeredmény.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/burgonyas-vajas-rud/