Elkészítése
Mielőtt elkezdjük a munkát, a vajat (vagy margarint) tegyük a mélyhűtőbe, akár előző nap.
A hozzávalókból a vaj kivételével tésztát dagasztunk kenyérsütő gépben, majd a hűtőbe tesszük 1-1,5 órára keleszteni. Másfél óra múlva meg fogunk lepődni, amikor a tésztát kivesszük a hűtőből, és elgondolkodhatunk azon, hogy valóban meleg helyen kell-e a tésztát keleszteni.
Ezután nyolc egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük, majd kinyújtjuk kör alakúra (kb. lapos tányér átmérőjűre).
Most jön a vaj: sajtreszelőn a tésztára reszelünk egy adagot, majd kinyújtjuk a következő tésztadarabot, amit ráteszünk az elsőre. Újra vajat reszelünk rá, és addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tésztapogácsánk. A tetejére már nem teszünk vajat.
Az egész most úgy néz ki, mint a rakott palacsinta, aminek vaj a tölteléke. Ezután a tésztát kerek formára kinyújtjuk (célszerű ezt a konyhapulton csinálni, mert a deszka kicsinek bizonyulhat), majd 16 cikkre vágjuk, mint a tortát. Hosszú egyenlő szárú háromszögeket kapunk, amelyeket feltekerünk kifli formára. Ha akarod, rakhatsz bele pizzaszószt, sajtot vagy akár nutellát is. Nagyon finom mindenképpen. 🙂
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, fél-egy órát hagyjuk kelni, majd tojással megkenjük, és 180 fokos sütőben megsütjük, míg a teteje meg nem pirul.


