Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk úgy, hogy az élesztőt a tejbe morzsoljuk, majd várunk, amíg halványbarna hab képződik a tetején. A lisztet átszitáljuk egy edénybe, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, és addig gyúrjuk, amíg a tészta elválik az edény falától. A tésztát ezután egy órára a hűtőbe tesszük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Oliverke
Beküldte: 2013.01.07.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk úgy, hogy az élesztőt a tejbe morzsoljuk, majd várunk, amíg halványbarna hab képződik a tetején. A lisztet átszitáljuk egy edénybe, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, és addig gyúrjuk, amíg a tészta elválik az edény falától. A tésztát ezután egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Ezt követően a tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és fél centi vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Egyenletesen rákenjük a vajat, majd balról, jobbról, felülről és alulról összehajtjuk. Újabb fél órára visszatesszük a hűtőbe. A hajtogatási műveletet összesen háromszor ismételjük, minden hajtogatás után fél órás pihentetéssel.

A végén a tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, háromszögekre vágjuk, majd kifli formájúra feltekerjük. A kifliket megkenjük felvert tojássárgájával, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Ízlés szerint tölthetjük a kifliket sós vagy édes töltelékekkel, mint például sajt, apróra vágott sonka, lekvár, nutella, dió vagy mák, és a töltelékhez illő díszítéssel is megszórhatjuk a tetejüket.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Oliverke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is