Elkészítése
Először a lisztbe belemorzsoljuk a margarint. Egy kevés cukros tejben (kb. 0,5 dl) felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez, utána beletesszük a tejfölt és a tojást. Ízlés szerint sózzuk. Az összes hozzávalót összegyúrjuk, és kb. fél órát kelesztjük.
Ha megkelt, átgyúrjuk és hat egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket kör alakúra és kb. 2 mm vastagra nyújtjuk. Az első lapot megkenhetjük olvasztott margarinnal, esetleg reszelt sajttal megszórhatjuk, vagy pizzakrémmel megkenhetjük, attól függően, mi van otthon. Ezután következik az újabb lap, majd újabb réteg krém vagy sajt, és így folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy. A legfelső lapra semmit nem kenünk.
A hat lapot egymásra helyezzük, minden közé réteget vajjal, krémmel vagy sajttal keni, de a legtetejére semmit nem teszünk. Nyújtófával kissé ellapítjuk az egészet, majd egyenlő cikkekre vágjuk. Ha nagyobb kifliket szeretnénk, akkor kevesebb részre osszuk.
A szélesebb feléről kezdve feltekerjük a cikkeket, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket egymástól távol. Kb. fél órát kelesztjük, majd felvert tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

