Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Csicsókás lángos fehér tönkölylisztből

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg fehér tönkölybúza liszt 1 és 0,5 kk só 10 dkg főtt, áttört csicsóka 1 dkg friss élesztő 1 dl tej 0,5 kk cukor Olaj a sütéshez Elkészítése: Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, megszórjuk egy kevés cukorral, és hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne az áttört csicsókát. Hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2017.03.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg fehér tönkölybúza liszt
  • 1 és 0,5 kk só
  • 10 dkg főtt, áttört csicsóka
  • 1 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 0,5 kk cukor
  • Olaj a sütéshez


Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, megszórjuk egy kevés cukorral, és hagyjuk felfutni.

A lisztet elkeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne az áttört csicsókát.

Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és jól összedolgozzuk.

Meleg helyen letakarva legalább egy órát kelesztjük.

Lisztezett felületre borítjuk, ahol 4 egyenlő részre osztjuk, és golyókat sodrunk.

A golyókat egyenként kézzel vékony korongokká nyomkodjuk.

Egy serpenyőben kétujjnyi olajat forrósítunk.

Amikor már jó forró az olaj, akkor a lángosok mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

[box style=”info”]A kertben termett rengeteg csicsóka egy igazán kevés részét használtam fel egy kis, próba adag lángos elkészítéséhez. A végeredményben kellemesen csalódtam, hisz egyáltalán nem érezhető a csicsóka jellegzetes íze, és a tönkölyliszt is jó választás volt. Fokhagymás tejföllel, és reszelt sajttal gazdagon megrakva fogyasztottuk. Férjem szerint még finomabb, mint a korábban készített hagyományos lángosok. Azt hiszem, legközelebb dupla adagot kell majd bedagasztani.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Diétás receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is