Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Sós sütemények

Csíkos kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A piros tésztához a vöröshagymát apróra vágjuk, és a vajon üvegesre sütjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és az őrölt köményt, majd alaposan elkeverjük és hagyjuk kihűlni. A fehér és a piros tészta hozzávalóit külön-külön kimérjük, és két külön tálban ledagasztjuk. A piros tésztához hozzáadjuk a hagymás keveréket. A tésztákat letakarva, meleg helyen körülbelül […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.04.09.

A fehér tésztához

A piros tésztához

A tetejére

Elkészítése

A piros tésztához a vöröshagymát apróra vágjuk, és a vajon üvegesre sütjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és az őrölt köményt, majd alaposan elkeverjük és hagyjuk kihűlni.

A fehér és a piros tészta hozzávalóit külön-külön kimérjük, és két külön tálban ledagasztjuk. A piros tésztához hozzáadjuk a hagymás keveréket.

A tésztákat letakarva, meleg helyen körülbelül egy órán át kelesztjük, amíg a duplájára nőnek.

A megkelt tésztákat külön-külön rúddá sodorjuk, majd mindkét tésztát 20 egyenlő darabra vágjuk. A kis darabokat kézzel meggömbölyítjük és laposra kihúzogatjuk. Minden piros tésztadarabra egy fehéret fektetünk, majd szorosan kiflit sodrunk belőlük.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól kisebb távolságot hagyva. A tetejüket sós vízzel megkenjük, majd meghintjük őrölt köménnyel. Éles késsel vagy pengével a kiflik tetejét bevagdossuk, hogy sütés közben szép formájuk legyen.

A tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és körülbelül 20-25 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük.

A megsült kifliket rácson hagyjuk kihűlni, és frissen, még langyosan tálaljuk. Ideális reggelire vagy vendégvárónak!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is