Elkészítése
A piros tésztához a vöröshagymát apróra vágjuk, és a vajon üvegesre sütjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és az őrölt köményt, majd alaposan elkeverjük és hagyjuk kihűlni.
A fehér és a piros tészta hozzávalóit külön-külön kimérjük, és két külön tálban ledagasztjuk. A piros tésztához hozzáadjuk a hagymás keveréket.
A tésztákat letakarva, meleg helyen körülbelül egy órán át kelesztjük, amíg a duplájára nőnek.
A megkelt tésztákat külön-külön rúddá sodorjuk, majd mindkét tésztát 20 egyenlő darabra vágjuk. A kis darabokat kézzel meggömbölyítjük és laposra kihúzogatjuk. Minden piros tésztadarabra egy fehéret fektetünk, majd szorosan kiflit sodrunk belőlük.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól kisebb távolságot hagyva. A tetejüket sós vízzel megkenjük, majd meghintjük őrölt köménnyel. Éles késsel vagy pengével a kiflik tetejét bevagdossuk, hogy sütés közben szép formájuk legyen.
A tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és körülbelül 20-25 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük.
A megsült kifliket rácson hagyjuk kihűlni, és frissen, még langyosan tálaljuk. Ideális reggelire vagy vendégvárónak!
