Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ropogtatnivalók

Sós sütemények

Csípős rudacskák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez és a többi alapanyaggal együtt puha tésztává gyúrjuk, majd letakarjuk. A tejet kisebb adagokban adjuk hozzá, lehet nem kell mind vagy kicsit több kell. A soknát, a sajtot és a hagymát nagyon apró kockákra vágjuk. A tésztát 10 perc pihentetés után hüvelykujjnyi vastagra kisodorjuk és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2018.02.06.

Hozzávalók

Rétegekhez:

Tetejére:

Elkészítése

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez és a többi alapanyaggal együtt puha tésztává gyúrjuk, majd letakarjuk. A tejet kisebb adagokban adjuk hozzá, lehet nem kell mind vagy kicsit több kell.

A soknát, a sajtot és a hagymát nagyon apró kockákra vágjuk.

A tésztát 10 perc pihentetés után hüvelykujjnyi vastagra kisodorjuk és a 2/3-át megkenjük zsírral. Rászórjuk az összekockázott töltelék felét és a tésztát 3-ba hajtjuk.

Újabb 10-12 perc pihentetés után ezt a műveletet megismételjük, majd ismét 10-12 percet pihenjen a tészta, akkor megint 3-ba hajtjuk, végül ujjnyi vastagra sodorjuk.

Megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és köménymaggal, majd éles késsel vagy pizzavágóval keskeny csíkokra vágjuk.

A stanglikat sütőlemezre tesszük és 200 fokosra előmelegített sütőben kb 15-18 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is