Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csípős rudacskák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,4 kg finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál zsír (kacsa)
  • 2 evőkanál tejföl
  • 7 dkg friss élesztő
  • 1 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tej (kb)

Rétegekhez:

  • 15 dkg füstölt sonka
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 2 fej lilahagyma
  • 4 evőkanál zsír (olvasztva)

Tetejére:

  • 1 tojás
  • 20 dkg sajt
  • 1 evőkanál egész köménymag

Elkészítése

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez és a többi alapanyaggal együtt puha tésztává gyúrjuk, majd letakarjuk. A tejet kisebb adagokban adjuk hozzá, lehet nem kell mind vagy kicsit több kell.

A soknát, a sajtot és a hagymát nagyon apró kockákra vágjuk.

A tésztát 10 perc pihentetés után hüvelykujjnyi vastagra kisodorjuk és a 2/3-át megkenjük zsírral. Rászórjuk az összekockázott töltelék felét és a tésztát 3-ba hajtjuk.

Újabb 10-12 perc pihentetés után ezt a műveletet megismételjük, majd ismét 10-12 percet pihenjen a tészta, akkor megint 3-ba hajtjuk, végül ujjnyi vastagra sodorjuk.

Megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és köménymaggal, majd éles késsel vagy pizzavágóval keskeny csíkokra vágjuk.

A stanglikat sütőlemezre tesszük és 200 fokosra előmelegített sütőben kb 15-18 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/csipos-rudacskak/