Elkészítése
Egy nagyobb tálba tegyük bele a lisztet, az élesztőt, a porcukrot és a reszelt sajtot, majd alaposan keverjük össze.
A tejet tegyük egy edénybe a vajjal és melegítsük fel. Hagyjuk, hogy a tejben a vaj felolvadjon. A tejes vajas keveréket apránként adjuk a szárazanyaghoz.
Egy fakanállal keverjük össze (nem kell dagasztani). Kicsit ragacsos félkemény tésztát kell, hogy kapjunk. Takarjuk le a tálat és tegyük hűtőbe 2-3 órára vagy egy éjszakára.
Amíg a tésztánk a hűtőben van, addig készítsük el tölteléket. A hagymát és fokhagymát dinszteljük meg a zsiradékon. Adjuk hozzá a majoránnát és a kakukkfüvet, majd a hagymás alapra tegyük rá a kisebb darabokra vágott májat.
A májat pirítsuk le vigyázva arra, hogy szaftos maradjon. A májas keverékből vegyünk ki egy keveset. A másik részhez adjuk hozzá a tejet és a konyakot, majd botmixerrel keverjük simára.
Keverjük össze a kétféle állagú májat és ha kell, még ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel és a majoránnával.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki és vágjunk a tésztából téglalap formákat. A forma egyik részére tegyünk tölteléket, majd a tészta felső részét egy éles késsel csíkozzuk be és hajtsuk rá a májas részre.
Tegyük tepsire a táskákat és kenjük le felvert tojással.
Süthetjük azonnal előmelegített sütőben 170 fokon 15-18 percig, vagy egy éjszakára tegyük formázva hűtőbe és másnap reggel hideg sütőben kezdjük el sütni.


