Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemájas táska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1,2 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 20 dkg füstölt sajt

A májas töltelékhez:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg zsír
  • 2 teáskanál majoránna
  • 1 kiskanál kakukkfű
  • 1 dl tej
  • 2 cl konyak
  • só
  • bors

A tetejére

  • 1 tojás

Elkészítése

Egy nagyobb tálba tegyük bele a lisztet, az élesztőt, a porcukrot és a reszelt sajtot, majd alaposan keverjük össze.

A tejet tegyük egy edénybe a vajjal és melegítsük fel. Hagyjuk, hogy a tejben a vaj felolvadjon. A tejes vajas keveréket apránként adjuk a szárazanyaghoz.

Egy fakanállal keverjük össze (nem kell dagasztani). Kicsit ragacsos félkemény tésztát kell, hogy kapjunk. Takarjuk le a tálat és tegyük hűtőbe 2-3 órára vagy egy éjszakára.

Amíg a tésztánk a hűtőben van, addig készítsük el tölteléket. A hagymát és fokhagymát dinszteljük meg a zsiradékon. Adjuk hozzá a majoránnát és a kakukkfüvet, majd a hagymás alapra tegyük rá a kisebb darabokra vágott májat.

A májat pirítsuk le vigyázva arra, hogy szaftos maradjon. A májas keverékből vegyünk ki egy keveset. A másik részhez adjuk hozzá a tejet és a konyakot, majd botmixerrel keverjük simára.

Keverjük össze a kétféle állagú májat és ha kell, még ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel és a majoránnával.

A megkelt tésztát nyújtsuk ki és vágjunk a tésztából téglalap formákat. A forma egyik részére tegyünk tölteléket, majd a tészta felső részét egy éles késsel csíkozzuk be és hajtsuk rá a májas részre.

Tegyük tepsire a táskákat és kenjük le felvert tojással.

Süthetjük azonnal előmelegített sütőben 170 fokon 15-18 percig, vagy egy éjszakára tegyük formázva hűtőbe és másnap reggel hideg sütőben kezdjük el sütni.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/csirkemajas-taska/