Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csóró pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kávéskanál só
  • 6 evőkanál víz
  • 1 evőkanál ecet
  • tojás (a kenéshez)

Elkészítése

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót és az ecetes vizet. Összegyúrjuk (ragacsosnak kell lennie), majd hagyjuk pihenni egy jó órát, de legjobb, ha egy éjjelt áll a hűtőben.

Lisztezett nyújtólapon vagy deszkán kinyújtjuk kb. másfél-két ujjnyi vastagra, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal.

Kiszaggatjuk, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Sütési hőfok: 180°C 

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/csoro-pogacsa/