Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg tönkölybúzaliszt 15 dkg tk tönkölybúzaliszt 5 dkg rétesliszt 1 tk só 0,5 dl tej 4 dkg cukor 3 dkg élesztő (friss) 20 dkg libazsír 20 dkg dió – darálva 10 dkg tejföl 2 tojás 1 tojás lekenésre Elkészítése: Langyos tejben elkeverünk egy kicsi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen hagyjuk felfutni. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
erzsikonyha
Beküldte: 2015.10.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg tönkölybúzaliszt
  • 15 dkg tk tönkölybúzaliszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 1 tk só
  • 0,5 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő (friss)
  • 20 dkg libazsír
  • 20 dkg dió – darálva
  • 10 dkg tejföl
  • 2 tojás
  • 1 tojás lekenésre


Elkészítése:

Langyos tejben elkeverünk egy kicsi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen hagyjuk felfutni.

A liszteket összeszitáljuk, belekeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a zsírt. Hozzákeverjük a darált diót, a maradék cukrot, a tojást, a tejfölt és a felfutott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk.

Kelesztő tálban 50 percet kelesztjük.

Lisztezett munkalapra fordítjuk, átgyúrjuk, és kb. 4 cm vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

Sütőpapírral leterített sütőlapon pihentetjük 30 percet, majd tojással lekenjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

[box style=”info”]Tájétel, kevés helyen készítik.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
erzsikonyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is