Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg tönkölybúzaliszt
  • 15 dkg tk tönkölybúzaliszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 1 tk só
  • 0,5 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő (friss)
  • 20 dkg libazsír
  • 20 dkg dió – darálva
  • 10 dkg tejföl
  • 2 tojás
  • 1 tojás lekenésre


Elkészítése:

Langyos tejben elkeverünk egy kicsi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen hagyjuk felfutni.

A liszteket összeszitáljuk, belekeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a zsírt. Hozzákeverjük a darált diót, a maradék cukrot, a tojást, a tejfölt és a felfutott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk.

Kelesztő tálban 50 percet kelesztjük.

Lisztezett munkalapra fordítjuk, átgyúrjuk, és kb. 4 cm vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

Sütőpapírral leterített sütőlapon pihentetjük 30 percet, majd tojással lekenjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

[box style=”info”]Tájétel, kevés helyen készítik.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/dios-pogacsa-2/