Hozzávalók:
- 40 dkg tönkölybúzaliszt
- 15 dkg tk tönkölybúzaliszt
- 5 dkg rétesliszt
- 1 tk só
- 0,5 dl tej
- 4 dkg cukor
- 3 dkg élesztő (friss)
- 20 dkg libazsír
- 20 dkg dió – darálva
- 10 dkg tejföl
- 2 tojás
- 1 tojás lekenésre
Elkészítése:
Langyos tejben elkeverünk egy kicsi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen hagyjuk felfutni.
A liszteket összeszitáljuk, belekeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a zsírt. Hozzákeverjük a darált diót, a maradék cukrot, a tojást, a tejfölt és a felfutott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk.
Kelesztő tálban 50 percet kelesztjük.
Lisztezett munkalapra fordítjuk, átgyúrjuk, és kb. 4 cm vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírral leterített sütőlapon pihentetjük 30 percet, majd tojással lekenjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
[box style=”info”]Tájétel, kevés helyen készítik.[/box]