Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós-sajtos ropogós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

20-22 darabhoz:

  • 2 csomag vajas-leveles tésztalap
  • 3-4 dkg dió
  • 2-3 ek tejföl
  • 5 dkg sajt
  • só


Elkészítése:

Először a diót egy kissé megpirítjuk száraz serpenyőben, de csak leheletnyit. Vigyázzunk, ne égjen meg!
Ettől finomabb íze lesz a ropogósnak. Miután kihűlt, megdaráljuk.

A vajas tésztalapokat vékonyan elnyújtjuk két egyforma darabra, az egyiket vékonyan megkenjük tejföllel, meghintjük a darált dióval, eloszlatjuk rajta.

A másik lapot ráhelyezzük, nagyjából ráillesztjük, és a sodrófával egyszer átsimítjuk, hogy jól rátapadjon az alsó rétegre.

A második lap tetejét is megkenjük tejföllel, egyenletesen megszórjuk egy kevés sóval, és meghintjük a reszelt sajttal.

Kezünkkel rányomkodjuk, és derelye-, vagy tésztavágóval 2 cm-es csíkokra vágjuk, majd ezeket a hosszú csíkokat félbe vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben, 190 fokon, 10-12 perc alatt szép aranybarnára sütjük őket.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/dios-sajtos-ropogos/