Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A dobócsillag egy mutatós, csillagformájú sós sütemény, amelyet sonkás-sajtos-tejfölös töltelék tesz különlegessé. Kívül ropogós, belül puha és szaftos, így vendégvárónak, családi összejövetelre vagy akár vacsorára is ideális választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bagyinszkine Molnar Eva
Beküldte: 2013.08.31.

Hozzávalók

Töltelék

Elkészítése

észta elkészítése

A lisztet, tojást, joghurtot, olajat, sót összekeverjük. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, felfuttatjuk benne az élesztőt, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Alaposan kidagasztjuk, letakarva kb. 1 órán át kelesztjük, amíg duplájára nő.

Töltelék készítése

A sonkát apróra kockázzuk, hozzákeverjük a tejfölt, az aprított lila hagymát, majd sóval, borssal ízesítjük. A massza legyen kenhető, de ne túl híg.

Formázás

A megkelt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket 2–3 mm vastag kör alakúra nyújtjuk. Egy kiolajozott tepsibe tesszük az első lapot, megkenjük a fele töltelékkel, majd rátesszük a második lapot. A másik két lappal ugyanezt megismételjük.

A kör közepére egy lisztezett poharat helyezünk (nem vágjuk át a tésztát), majd a tésztát a pohár széléig 16 cikkre vágjuk. Minden cikket kétszer-háromszor megtekerünk. Fél órát pihentetjük, majd felvert tojással megkenjük, és ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, lenmaggal vagy mákkal.

Sütés

Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 25–30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A tölteléket variálhatjuk: készíthetjük gombával, spenóttal vagy akár juhtúróval is. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, reszelt sajtot is keverhetünk a sonkás töltelékbe.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Bagyinszkine Molnar Eva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is