Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dolgozók vacsorája recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 25 dkg ricotta
  • 2 ek sűrű tejföl
  • 2 kis fej lilahagyma
  • 1 kk fokhagyma granulátum
  • kis darab kolbász
  • bors
  • 1 tojás


Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az 5 percet abban az esetben tudjátok tartani, ha a leveles tésztát nem kell nyújtani. Ehhez jó célt szolgál a hűtőpultokban kapható, sütőpapírral együtt kapható, feltekert tészta. Otthon csak kitekered, tepsire teszed (érdemes akkorára tenni, amibe úgy illik bele, hogy egy kis pereme is marad).

Ezután kikeverjük a ricottát a tejföllel, az apróra vágott lilahagymát és fokhagymát hozzáadjuk. Beletesszük az apróra vagdalt kolbászt, picit megsózzuk, és borsozzuk. Kóstoljuk meg, hogy elég sós e. Ha kész, hozzáütünk egy tojást (ez segít majd összefogni a picit hígabb mártást), alaposan elkeverjük, és már önthetjük is a tésztánk tetejére. Én itt még megszórtam lenmaggal, de ez elhagyható. Mehet a meleg sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.

[box style=”info”]5 perc alatt elkészíthető, a többi a sütő dolga![/box]

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/dolgozok-vacsoraja/