Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Pogácsák

Sós sütemények

Dübbencs(krumplis “kőttes”)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A burgonyát héjában megfőztem, megpucoltam és krumplinyomón átnyomtam. Hozzáadtam a lisztet, a sót, a tejben felfuttatott élesztőt, és annyi tejjel gyúrtam össze, hogy a tészta se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Ha krumplilével dagasztjuk, akkor a meghámozott krumplit főzzük meg, de ne adjunk hozzá túl sok krumplit, mert akkor a tészta lapos lesz! […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.05.04.

Hozzávalók

Elkészítése

A burgonyát héjában megfőztem, megpucoltam és krumplinyomón átnyomtam. Hozzáadtam a lisztet, a sót, a tejben felfuttatott élesztőt, és annyi tejjel gyúrtam össze, hogy a tészta se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Ha krumplilével dagasztjuk, akkor a meghámozott krumplit főzzük meg, de ne adjunk hozzá túl sok krumplit, mert akkor a tészta lapos lesz!

A tésztát duplájára kelesztettem. Ezután átgyúrtam, és egy darabot szakítottam belőle, amit olvasztott zsírba mártottam, majd bukta formát alakítottam belőle. A buktákat jó szorosan egymás mellé raktam a tepsiben.

A villanysütőt 50 fokra melegítettem, és itt 20 percig kelesztettem a tésztát, majd 180 fokra állítottam, és szép aranysárgára sütöttem.

Nagyon laktató és finom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is