Elkészítése
A burgonyát héjában megfőztem, megpucoltam és krumplinyomón átnyomtam. Hozzáadtam a lisztet, a sót, a tejben felfuttatott élesztőt, és annyi tejjel gyúrtam össze, hogy a tészta se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Ha krumplilével dagasztjuk, akkor a meghámozott krumplit főzzük meg, de ne adjunk hozzá túl sok krumplit, mert akkor a tészta lapos lesz!
A tésztát duplájára kelesztettem. Ezután átgyúrtam, és egy darabot szakítottam belőle, amit olvasztott zsírba mártottam, majd bukta formát alakítottam belőle. A buktákat jó szorosan egymás mellé raktam a tepsiben.
A villanysütőt 50 fokra melegítettem, és itt 20 percig kelesztettem a tésztát, majd 180 fokra állítottam, és szép aranysárgára sütöttem.
Nagyon laktató és finom.
