Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dübbencs(krumplis “kőttes”) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • só
  • tej
  • 30 dkg főtt, áttört burgonya
  • zsír
Dübbencs(krumplis "kőttes")

Elkészítése

A burgonyát héjában megfőztem, megpucoltam és krumplinyomón átnyomtam. Hozzáadtam a lisztet, a sót, a tejben felfuttatott élesztőt, és annyi tejjel gyúrtam össze, hogy a tészta se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Ha krumplilével dagasztjuk, akkor a meghámozott krumplit főzzük meg, de ne adjunk hozzá túl sok krumplit, mert akkor a tészta lapos lesz!

A tésztát duplájára kelesztettem. Ezután átgyúrtam, és egy darabot szakítottam belőle, amit olvasztott zsírba mártottam, majd bukta formát alakítottam belőle. A buktákat jó szorosan egymás mellé raktam a tepsiben.

A villanysütőt 50 fokra melegítettem, és itt 20 percig kelesztettem a tésztát, majd 180 fokra állítottam, és szép aranysárgára sütöttem.

Nagyon laktató és finom.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/dubbencskrumplis-kottes/