Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg rétesliszt
- 10 dkg reszelt sajt (trappista)
- 25 dkg vaj
- 2 dkg friss élesztő
- 0,5 dl tej
- 1 kk cukor
- 2 tojás
- 1 ek só
- 1-2 dl tejföl
Tetejére:
- 1 tojás
- reszelt sajt (füstölt, ementáli…)
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A tésztához az alapanyagokat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és összegyúrjuk. A tejfölt részletekben adjuk hozzá, és csak annyit, hogy puha, jól nyújtható tésztát kapjunk. 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A tésztát kinyújtjuk 1 cm vastagra. A tetejét megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal. (Ez más fajta, mint amit a tésztába gyúrtam, nálam saját készítésű ementáli.) Derelyevágóval, vagy pizzavágóval 1 x 5 cm-es rudakat vágunk.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk, és 30 perc alatt 170 fokon készre sütjük.

