Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Ecetes-leveles tészta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A lisztet és a zsiradékot elmorzsoljuk, majd a többi anyaggal rugalmas tésztává gyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk és feltekerjük. A tekercset 4 egyforma darabra vágjuk, és kicsit kinyújtjuk. Az így kapott lapokat egymásra rakjuk és 20 percre a hűtőbe tesszük. Utána kb. 5 mm vastagra nyújtjuk és felvágjuk kis téglalapokra, vagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Az egyik felére megfőzött […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.03.26.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet és a zsiradékot elmorzsoljuk, majd a többi anyaggal rugalmas tésztává gyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk és feltekerjük. A tekercset 4 egyforma darabra vágjuk, és kicsit kinyújtjuk. Az így kapott lapokat egymásra rakjuk és 20 percre a hűtőbe tesszük.

Utána kb. 5 mm vastagra nyújtjuk és felvágjuk kis téglalapokra, vagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Az egyik felére megfőzött mákból vagy dióból kis halmokat rakunk, a másik felét ráhajtjuk. Ha megsült (kb. 15 perc), vaníliás porcukorba forgatjuk.

Hagyhatjuk vastagabbra is, kiszúrhatjuk pogácsának, vagy derelyevágóval rudacskákat vághatunk a tésztából. Ebben az esetben tojássárgájával megkenjük, és só-kömény keverékkel vagy különböző magokkal szórjuk meg.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tejmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is