A lisztet és a zsiradékot elmorzsoljuk, majd a többi anyaggal rugalmas tésztává gyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk és feltekerjük. A tekercset 4 egyforma darabra vágjuk, és kicsit kinyújtjuk. Az így kapott lapokat egymásra rakjuk és 20 percre a hűtőbe tesszük.
Utána kb. 5 mm vastagra nyújtjuk és felvágjuk kis téglalapokra, vagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Az egyik felére megfőzött mákból vagy dióból kis halmokat rakunk, a másik felét ráhajtjuk. Ha megsült (kb. 15 perc), vaníliás porcukorba forgatjuk.
Hagyhatjuk vastagabbra is, kiszúrhatjuk pogácsának, vagy derelyevágóval rudacskákat vághatunk a tésztából. Ebben az esetben tojássárgájával megkenjük, és só-kömény keverékkel vagy különböző magokkal szórjuk meg.