Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ecetes-leveles tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 26 dkg vaj ( vagy margarin)
  • 1 db tojásfehérje
  • 6 evőkanál víz
  • 2 evőkanál ecet (10% )
  • csipet só

Elkészítése

A lisztet és a zsiradékot elmorzsoljuk, majd a többi anyaggal rugalmas tésztává gyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk és feltekerjük. A tekercset 4 egyforma darabra vágjuk, és kicsit kinyújtjuk. Az így kapott lapokat egymásra rakjuk és 20 percre a hűtőbe tesszük.

Utána kb. 5 mm vastagra nyújtjuk és felvágjuk kis téglalapokra, vagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Az egyik felére megfőzött mákból vagy dióból kis halmokat rakunk, a másik felét ráhajtjuk. Ha megsült (kb. 15 perc), vaníliás porcukorba forgatjuk.

Hagyhatjuk vastagabbra is, kiszúrhatjuk pogácsának, vagy derelyevágóval rudacskákat vághatunk a tésztából. Ebben az esetben tojássárgájával megkenjük, és só-kömény keverékkel vagy különböző magokkal szórjuk meg.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/ecetes-leveles-teszta/