Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyszerű sós perec recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 2 evőkanál só
  • 12 dkg zsír
  • 1 teáskanál cukor
  • 0,5 liter tej (langyos )
  • 5 dkg élesztő
  • 1 db tojás (a kenéshez )

A mázhoz

  • 1 evőkanál só
  • 1,5 evőkanál liszt
  • víz
Egyszerű sós perec

Elkészítése

Kb. 1 dl langyos, cukros tejben futtassuk fel az élesztőt. A lisztet keverjük el a sóval, morzsoljuk el benne a zsírt, adjuk hozzá az élesztős tejet, majd a többi langyos tejet is.

Jól gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd pihentessük 20 percig.

Sodorjuk ceruza vastagságú rudakká (kb. 20 cm hosszúak legyenek), és hajtogassuk perec formává a rudakat. Zsírozott (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe helyezzük a pereceket, kenjük meg tojással, és tegyük sütőbe kb. 200 fokra.

A sót a liszttel keverjük el, és annyi vízzel keverjük ki, hogy egy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk.

Félidőben locsoljuk meg a pereceket ezzel a sós mázzal, majd süssük szép pirosra.

Egyszerű, olcsó, sokáig elálló, finom sós süti. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/egyszeru-sos-perec/