Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Éjszakás pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az éjszakás pogácsa különlegessége, hogy a tészta egy éjszakát pihen a hűtőben, így másnap könnyen kezelhető és igazán finom lesz. Egyszerű alapanyagokból készül, mégis mindig biztos vele a siker.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gyulai Mariann
Beküldte: 2017.11.22.

Tésztához:

Tetejére

Elkészítése

Tészta:

A lisztet, a vajat, a tejfölt és a sót összedolgozzuk. Ragadós tésztát kapunk, amelyet becsomagolunk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Formázás:

Másnap a tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd körülbelül fél centiméter vastagra nyújtjuk. A pogácsákat tetszés szerinti méretben kiszaggatjuk.

Sütés:

A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Megkenjük a tetejüket felvert tojással, majd reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben körülbelül 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

A megadott mennyiségből körülbelül három nagy tepsi pogácsa készül, amelyeket langyosan vagy hidegen is kínálhatunk.

Tipp:

Az éjszakás pogácsát variálhatjuk: a tésztába keverhetünk apróra vágott sült hagymát, pirított szalonnát vagy reszelt sajtot is. A tetejét megszórhatjuk szezámmaggal, köménnyel vagy lenmaggal is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Gyulai Mariann
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is