Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Éjszakás pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 175 g tejföl
  • 2 teáskanál só

Tetejére

  • tojás
  • reszelt sajt

Elkészítése

Tészta:

A lisztet, a vajat, a tejfölt és a sót összedolgozzuk. Ragadós tésztát kapunk, amelyet becsomagolunk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Formázás:

Másnap a tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd körülbelül fél centiméter vastagra nyújtjuk. A pogácsákat tetszés szerinti méretben kiszaggatjuk.

Sütés:

A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Megkenjük a tetejüket felvert tojással, majd reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben körülbelül 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

A megadott mennyiségből körülbelül három nagy tepsi pogácsa készül, amelyeket langyosan vagy hidegen is kínálhatunk.

Tipp:

Az éjszakás pogácsát variálhatjuk: a tésztába keverhetünk apróra vágott sült hagymát, pirított szalonnát vagy reszelt sajtot is. A tetejét megszórhatjuk szezámmaggal, köménnyel vagy lenmaggal is.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/ejszakas-pogacsa/