Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Eszterházy sajtos csigák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • kevés tej

Eredeti krém

  • 25 dkg margarin
  • pirospaprika
  • só
  • 25 dkg reszelt sajt
  • bors
  • oregánó
  • majoránna
  • köménymag

Saját krém kreálmány

  • 25 dkg túró
  • pici tejföl
  • só
  • kapor

Elkészítése

A tészta minden hozzávalóját jó alaposan összegyúrjunk, majd több (3-4) részre osztjuk és kb 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük az elkészített krémmel (ha a margarinosat választjuk, akkor kenés után sajtot szórunk rá) és feltekerjük a tésztát. Érdemes feltekerten, fóliába csomagolva egy éjszakát hűtőben pihentetni, de nem kötelező, akár azonnal is készíthető. Felszeleteljük a kis rudakat kb 0,5 cm vastagságú karikákra, és sütőpapíron kisütjük. Máris fogyasztható!

Ha szeretnénk megőrizni puhaságát, sütés után szinte azonnal rakjuk zacskóba.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/eszterhazy-sajtos-csigak/