Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sajtos rudak

Sós sütemények

Expressz sajtos rúd

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt 1 mk sütőpor 1 mk instant élesztő 1 mk cukor 1 kis pohár tejföl 10 dkg margarin 3 ek zsír 20 dkg reszelt sajt (ebből 5 dkg a tetejére megy) 2,5 tk só A tetejére 1 db tojás enyhén felverve és 5 dkg reszelt sajt Elkészítése: Egy tálba szitáljuk bele a […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Brioche
Beküldte: 2016.07.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 mk sütőpor
  • 1 mk instant élesztő
  • 1 mk cukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 10 dkg margarin
  • 3 ek zsír
  • 20 dkg reszelt sajt (ebből 5 dkg a tetejére megy)
  • 2,5 tk só

A tetejére

  • 1 db tojás enyhén felverve és 5 dkg reszelt sajt


Elkészítése:

Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, keverjük bele a sütőport és az élesztőt és a cukrot.

Ezután morzsoljuk össze a zsiradékkal, azaz a margarinnal és a zsírral.

Ezután rakjuk bele a sót a tejfölt és a 15 dkg reszelt sajtot.

Készítsük elő az enyhén felvert tojást és ennek a felét is öntsük hozzá a tésztához, a maradékkal fogjuk lekenni a stanglik tetejét.

Az elkészült tésztát tegyük a hűtőbe legalább 30 percre, de egy éjszakát is pihenhet.

Ezután enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 2-2,5 cm vastagra, majd derelyevágóval vágjunk tetszés szerinti rudacskákat.

A tetejüket kenjük le a tojással és szórjuk meg a maradék sajttal. Forró, 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elkészülnek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Brioche
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is