Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fetasajtos olívabogyós vendégváró recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 35 dkg finomliszt
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 dl olaj
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál mediterrán fűszerkeverék
  • 10 dkg fetasajt (kockákra vágva )
  • 10 dkg olívabogyó (felaprítva )
Fetasajtos olívabogyós vendégváró

Elkészítése

Először az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, amíg megkel. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalót, kivéve a fetasajtot és az olívabogyót, és alaposan összedolgozzuk. Kissé lágy tésztát fogunk kapni, de ez teljesen megfelelő.

A fetasajt és olívabogyó hozzáadása

Miután a tésztát összeállítottuk, hozzáadjuk a fetasajtot és az olívabogyót is, és finoman beledolgozzuk a tésztába, ügyelve arra, hogy egyenletesen eloszoljanak.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és egy evőkanál segítségével tésztahalmokat szaggatunk rá. Az előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tészta világos aranybarna nem lesz. A végeredmény egy könnyű, puha péksütemény lesz fetasajttal és olívabogyóval.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/fetasajtos-olivabogyos-vendegvaro/