Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fincsi batyu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csapott evőkanál só
  • 2 dl étolaj
  • 4-5 dl tej

Töltelékhez

  • 30 dkg sonka
  • 330 g tejföl
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • fokhagymakrém
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors

Tetejére

  • 1 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • trappista sajt

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a sót, a cukrot, az étolajat és a felfuttatott élesztőt. A maradék tej hozzáadásával alaposan bedagasztjuk, amíg rugalmas, jól gyúrható tésztát kapunk. A tésztát meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket: a tejfölbe ízlés szerint nyomunk fokhagymakrémet, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, a kukoricát és a finomra aprított vöröshagymát, és jól elkeverjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd nagyobb kockákra vágjuk. Minden tésztadarab közepére halmozunk a tejfölös töltelékből. A tészta széleit középre hajtjuk, hogy a tölteléket körülölelje – nem gond, ha a töltelék itt-ott kikandikál.

A tetejüket lekenjük a tejföl és tojás keverékével, majd bőségesen megszórjuk reszelt trappista sajttal. Az így elkészített batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/fincsi-batyu/