A kétféle lisztet egy tálban összekeverjük. Az élesztőt a langyos vízben a cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztkeverékhez a sóval, olajjal, ételízesítővel és a belereszelt fokhagymával együtt. A tésztát alaposan kidagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, 8 egyforma részre osztjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kellő távolságra egymástól. Ismét 1 órát kelesztjük. Ezután a tetejüket lekenjük olajjal, megszórjuk szezámmaggal, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on 15 perc alatt szép vörösesbarnára sütjük.
Tipp
Ha még intenzívebb ízt szeretnénk, a tetejét sütés előtt fokhagymás olajjal is megkenhetjük. A zsömléket fűszeres vajjal vagy sajtkrémmel megkenve is kínálhatjuk.