Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás-kacsazsíros sörkifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl langyos tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál puha kacsazsír

Töltelék

  • 5 dkg kacsazsír
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma

Tetejére

  • 1 felvert tojás
  • köménymag ( de el is maradhat)

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk ügyelve arra, hogy az élesztő a sóval közvetlenül ne találkozzon. Az edénybe mérjük a sót, lisztet, cukrot, élesztőt, tojást és ráöntjük a tejet, valamint hozzáadjuk a zsírt és összegyúrjuk, majd kb 10 percig dagasztjuk. Ha nagyon ragacsos lenne, akkor adhatunk hozzá még kevés lisztet.

Letakarva duplájára kelesztjük a tésztát.

Közben a zsírt kissé megolvasztjuk, majd belekeverjük a zúzott fokhagymát.

A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.

Az egyik cipót elfelezzük. Mindkét részét kinyújtjuk kör alakúra, majd az egyik felére rákenjük a zsír harmadát és befedjük a másik kinyújtott lappal.

Ízlés szerint cikkekre vágjuk attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnénk.

A háromszögeket a szélesebbik oldalától kezdve feltekerjük, majd sütőpapíros tepsibe tesszük. A maradék két cipót is ugyanígy készítjük el.

Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A kifliket lekenjük a tojással és ízlés szerinti magokkal megszórhatjuk, de ez el is maradhat. Bb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/fokhagymas-kacsazsiros-sorkifli/