Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás kenyér rudacskák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 g élesztő
  • 600 ml langyos méz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kg liszt
  • 3 evőkanál zsír
  • 1,5 evőkanál só (ízlés szerint, én érzésre adom hozzá)
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése

Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral összekeverem. Hozzáadom a lisztet és a zsírt, majd jól összedolgozom. Hagyom 15-20 percig pihenni. (Ha van kenyérsütő géped, nyugodtan dobj bele mindent!)

Mielőtt nekiállok nyújtani, bekapcsolom a sütőt a legnagyobb fokozatra. Kinyújtom a tészta kb. 1/3-át 0,5-0,8 cm vastagságra (ahogy tetszik), és kb. ujjnyi széles és a tepsi szélességével megegyező hosszúságú csíkokat vágok derelyevágóval. Szépen egymás mellé helyezem a csíkokat a tepsiben, kb. 0,5 cm távolságra egymástól. Beteszem a sütőbe és 15-20 percig sütöm.

Közben a 2 gerezd fokhagymát fokhagymaprésen átnyomom, felöntöm 1,5 dl vízzel. Amikor kiveszem a forró kenyérrudacskákat a sütőből, jó alaposan megkenem őket a fokhagymás vízzel.

Megjegyzés: A képen látható tepsinyi kenyérrudacska 1 kg lisztből készült. Arányosan, nyugodtan készíthetsz kisebb adagot is. Elkészítése roppant egyszerű, de úgy számolj, hogy 1 kg lisztből kb. 6 tepsivel jön ki, ami 6*20 perc sütést igényel, azaz minimum 2 óra. De megéri! És bizony addig a konyha körül kell sündörögnöd. 🙂

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/fokhagymas-kenyer-rudacskak/