Hozzávalók:
Tészta:
- 50 g élesztő
- 200 ml langyos víz
- 1 tk cukor
- 700 g sima liszt
- 50 ml olívaolaj
- 150 ml víz
- 1 tojás
- 1,5 ek só
Tetejére:
- 100 ml olaj
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Elkészítjük a kovászt: a langyos vízben elkeverjük az élesztőt és a cukrot.
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, olajat, a tojást és a kovászt. Dagasztógépben alaposan összekeverjük (ha túl lágy tésztát kapunk, adjunk hozzá még lisztet). Meleg helyen 30 percet kelesztjük, majd lisztezett deszkán kb 24-25 egyforma darabra vágjuk. A darabokat a kezünkkel kisodorjuk, majd olajozott tepsibe tesszük.
A zúzott fokhagymát elkeverjük az olajban, megsózzuk és ezzel megkenjük a rudakat. Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Amint kivesszük a sütőből, újra megkenjük a fokhagymás olajjal. Tartármártással, édes-csípős mártással kínáljuk.