Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Fokhagymás-tejfölös bagett

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Bagett: 60 dkg liszt 4 dl tej 3 dkg élesztő 5 dkg olvasztott margarin 1 ek cukor 1/2 ek só Tetejére: 2 dl tejföl csipet só 3 gerezd fokhagyma 15 dkg sajt Kenéshez: tojás vagy tej Elkészítése: Egy tálban a langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd ebben felfuttatjuk az élesztőt. Ha felfutott (kb 10 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
thetundi
Beküldte: 2015.08.26.

Elkészítése

Hozzávalók:
Bagett:

  • 60 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 1 ek cukor
  • 1/2 ek só

Tetejére:

  • 2 dl tejföl
  • csipet só
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sajt

Kenéshez:

  • tojás vagy tej


Elkészítése:

Egy tálban a langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd ebben felfuttatjuk az élesztőt.

Ha felfutott (kb 10 perc) a többi hozzávalóval bedagasztjuk a tésztát, majd megkelesztjük kb 45-60 percig.

Hat részre osztjuk, zselmeformára alakítjuk, majd pihentetjük 10-15 percet. A tésztákat vékonyra kinyújtjuk, majd feltekerjük (ezzel is lazítjuk a tésztát) és hosszában vágunk rá egy mélyedést. Megkenjük a tejjel vagy a felvert tojással.

A mélyedésbe belekenjük a fokhagymás tejfölt és meghintjük sajttal. Ismét pihentetjük 15-20 percet.

180 fokon légkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
[box style=”info”]Bármi mással is megkenhetjük.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
thetundi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is