Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás-tejfölös bagett recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Bagett:

  • 60 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 1 ek cukor
  • 1/2 ek só

Tetejére:

  • 2 dl tejföl
  • csipet só
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sajt

Kenéshez:

  • tojás vagy tej


Elkészítése:

Egy tálban a langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd ebben felfuttatjuk az élesztőt.

Ha felfutott (kb 10 perc) a többi hozzávalóval bedagasztjuk a tésztát, majd megkelesztjük kb 45-60 percig.

Hat részre osztjuk, zselmeformára alakítjuk, majd pihentetjük 10-15 percet. A tésztákat vékonyra kinyújtjuk, majd feltekerjük (ezzel is lazítjuk a tésztát) és hosszában vágunk rá egy mélyedést. Megkenjük a tejjel vagy a felvert tojással.

A mélyedésbe belekenjük a fokhagymás tejfölt és meghintjük sajttal. Ismét pihentetjük 15-20 percet.

180 fokon légkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
[box style=”info”]Bármi mással is megkenhetjük.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/fokhagymas-tejfolos-bagett/