Elkészítése
Tészta elkészítése:
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a sót, a cukrot és annyi langyos vizet, amennyitől közepesen lágy tésztát kapunk. A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd letakarva, langyos helyen kb. 30 percig kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, két egyenlő részre osztjuk, és tepsi méretűre nyújtjuk. Egy kiolajozott tepsibe helyezzük az egyik tésztát.
Mártás elkészítése:
A fokhagymát megtisztítjuk, és fokhagymanyomóval áttörjük vagy apróra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a fokhagymát, a paprikakrémet, a sót és a fűszereket, amíg egynemű mártást kapunk.
Lepény összeállítása:
A kinyújtott tésztára kenjük a mártás felét, majd ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180-200 °C-on addig sütjük (kb. 15-20 perc).
Ugyanígy járunk el a másik tésztával is.

