Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Fokhagymás-tejfölös lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta elkészítése: A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a sót, a cukrot és annyi langyos vizet, amennyitől közepesen lágy tésztát kapunk. A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd letakarva, langyos helyen kb. 30 percig kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, két egyenlő részre osztjuk, és tepsi méretűre nyújtjuk. Egy kiolajozott tepsibe helyezzük az egyik tésztát. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.04.12.

Tészta

Mártás

Tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése:

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a sót, a cukrot és annyi langyos vizet, amennyitől közepesen lágy tésztát kapunk. A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd letakarva, langyos helyen kb. 30 percig kelesztjük.

Amikor a tészta megkelt, két egyenlő részre osztjuk, és tepsi méretűre nyújtjuk. Egy kiolajozott tepsibe helyezzük az egyik tésztát.

Mártás elkészítése:

A fokhagymát megtisztítjuk, és fokhagymanyomóval áttörjük vagy apróra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a fokhagymát, a paprikakrémet, a sót és a fűszereket, amíg egynemű mártást kapunk.

Lepény összeállítása:

A kinyújtott tésztára kenjük a mártás felét, majd ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180-200 °C-on addig sütjük (kb. 15-20 perc).

Ugyanígy járunk el a másik tésztával is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is