Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Fokhagymás tökmagos kenyérkoszorú

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fokhagymás tökmagos kenyérkoszorú nemcsak ízletes, hanem mutatós péksütemény is. A ropogós tökmag és a fokhagyma fűszeres aromája különlegessé teszi, így ünnepi asztalra vagy vendégvárónak is kiváló választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
huszanke
Beküldte: 2013.09.07.

Hozzávalók

Elkészítése

Elkészítés

A langyos vízben elkeverjük a cukrot, egy evőkanál lisztet és az élesztőt, majd meleg helyen felfuttatjuk. A maradék lisztet átszitáljuk, majd elkeverjük a sóval, a tökmag felével, a zúzott fokhagymával, az őrölt fehér borssal és az olvasztott margarinnal. Ezután hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és alaposan kidolgozzuk a tésztát.

A tésztát letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára tesszük, három részre osztjuk, cipókat formázunk belőlük, majd rudakat sodrunk. A rudakat hármas fonással összefonjuk, és koszorú alakban a tepsibe helyezzük.

A tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk a maradék tökmaggal, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 30–35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A tésztába keverhetünk reszelt sajtot is, így még ízletesebb lesz. A koszorút kisebb fonatokból is elkészíthetjük, így mini kenyérkoszorúkat kapunk, amelyek ideálisak egy vendégváró falatnak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
huszanke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is