Elkészítés
A langyos vízben elkeverjük a cukrot, egy evőkanál lisztet és az élesztőt, majd meleg helyen felfuttatjuk. A maradék lisztet átszitáljuk, majd elkeverjük a sóval, a tökmag felével, a zúzott fokhagymával, az őrölt fehér borssal és az olvasztott margarinnal. Ezután hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és alaposan kidolgozzuk a tésztát.
A tésztát letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára tesszük, három részre osztjuk, cipókat formázunk belőlük, majd rudakat sodrunk. A rudakat hármas fonással összefonjuk, és koszorú alakban a tepsibe helyezzük.
A tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk a maradék tökmaggal, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 30–35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
A tésztába keverhetünk reszelt sajtot is, így még ízletesebb lesz. A koszorút kisebb fonatokból is elkészíthetjük, így mini kenyérkoszorúkat kapunk, amelyek ideálisak egy vendégváró falatnak.