Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás tökmagos kenyérkoszorú recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 10 dkg tökmag
  • 1 teáskanál só
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl víz
  • kevés őrölt fehér bors

Elkészítése

Elkészítés

A langyos vízben elkeverjük a cukrot, egy evőkanál lisztet és az élesztőt, majd meleg helyen felfuttatjuk. A maradék lisztet átszitáljuk, majd elkeverjük a sóval, a tökmag felével, a zúzott fokhagymával, az őrölt fehér borssal és az olvasztott margarinnal. Ezután hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és alaposan kidolgozzuk a tésztát.

A tésztát letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára tesszük, három részre osztjuk, cipókat formázunk belőlük, majd rudakat sodrunk. A rudakat hármas fonással összefonjuk, és koszorú alakban a tepsibe helyezzük.

A tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk a maradék tökmaggal, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 30–35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A tésztába keverhetünk reszelt sajtot is, így még ízletesebb lesz. A koszorút kisebb fonatokból is elkészíthetjük, így mini kenyérkoszorúkat kapunk, amelyek ideálisak egy vendégváró falatnak.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/fokhagymas-tokmagos-kenyerkoszoru/