Elkészítése
Egy dl langyos-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet egy tálba szitáljuk. A sót hozzákeverjük, majd a többi hozzávalóval könnyű, ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett munkalapon jó vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a puha margarinnal, majd feltekerjük, mint a bejglit és letakarva fél órán át pihentetjük.
Ezután 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, felvert tojással lekenjük,reszelt sajttal megszórjuk és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és 20 percen át kelesztjük.
210 fokra, alsó-felső sütésre állítva a sütőt, hideg sütőbe toljuk a tepsit. 15 perc után visszavesszük a hőt 180 fokra és készre sütjük a pogácsákat.










