Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Friss, ropogós baguette recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt (én bl-55-öst használtam)
  • 1 csomag porélesztő (7 g)
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál só
  • 2 dl víz
  • 0,5 dl tej


Elkészítése:

A hozzávalókat összekevertem, majd 10 percig dagasztottam (kézzel). Akinek van kenyérsütő gépe, csinálhatja abban is.

Fél óráig kelesztettem letakarva, majd három részre osztottam. Megformáztam, tepsire raktam, majd ismét lefedtem konyharuhával, és újabb fél óráig kelesztettem.

A sütőt felmelegítettem közben (220 fok), majd a bagetteket megvágtam, és lespricceltem vízzel. Kb. fél óra alatt készre sültek. Amikor kivettem, ismét megspricceltem vízzel.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/friss-ropogos-baguette/