Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben, és közben megolvasztottam a vajat. A lisztet kikevertem a sóval, a felfutott élesztővel és az olvadt vajjal, jól átgyúrtam, és kb. 25 percig hagytam kelni. Ekkor háromfelé vágtam a cipót, és minden cipót átgyúrás után kinyújtottam kör alakúra.
Megkentem őket plusz 5 dkg vajjal, majd 8 részre vágtam őket, és mindegyik alapjához tettem egy vékony csík füstölt sajtot. A sajtos résztől kezdve feltekertem őket, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, megkentem tojással, megszórtam reszelt füstölt sajttal, és kb. 20 percig sütöttem a kifliket.
Mindenkinek jó étvágyat hozzá, garantálom, hogy nem fog sok maradni! 🙂
Történet
Ez egy “mentőöv-recept” volt… Úgy indult a történet, hogy kitaláltam, páromat reggel házi készítésű croissant-tal fogom meglepni. Találtam is egy receptet, amihez egész éjszaka kellett pihentetni a tésztát… Így, mikor reggel 7-kor felkeltem, iszonyúan dühös voltam, hogy a tészta nem lett jó… kiszáradt, szétrepedezett, használhatatlan lett. Volt egy órám az ébredéséig, ezért gyorsan összeütöttem ezt a kiflit, és sikere lett 🙂