Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Füstölt sajtos vajas kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj (plusz 5 dkg olvasztva, a kenéshez)
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 dl tej
  • 0,5 kg liszt
  • 1 db tojás
  • só
  • füstölt sajt

Elkészítése

Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben, és közben megolvasztottam a vajat. A lisztet kikevertem a sóval, a felfutott élesztővel és az olvadt vajjal, jól átgyúrtam, és kb. 25 percig hagytam kelni. Ekkor háromfelé vágtam a cipót, és minden cipót átgyúrás után kinyújtottam kör alakúra.

Megkentem őket plusz 5 dkg vajjal, majd 8 részre vágtam őket, és mindegyik alapjához tettem egy vékony csík füstölt sajtot. A sajtos résztől kezdve feltekertem őket, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, megkentem tojással, megszórtam reszelt füstölt sajttal, és kb. 20 percig sütöttem a kifliket.

Mindenkinek jó étvágyat hozzá, garantálom, hogy nem fog sok maradni! 🙂

Történet

Ez egy “mentőöv-recept” volt… Úgy indult a történet, hogy kitaláltam, páromat reggel házi készítésű croissant-tal fogom meglepni. Találtam is egy receptet, amihez egész éjszaka kellett pihentetni a tésztát… Így, mikor reggel 7-kor felkeltem, iszonyúan dühös voltam, hogy a tészta nem lett jó… kiszáradt, szétrepedezett, használhatatlan lett. Volt egy órám az ébredéséig, ezért gyorsan összeütöttem ezt a kiflit, és sikere lett 🙂

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/fustolt-sajtos-vajas-kifli/