Elkészítése
Az élesztőt kevés cukrozott-langyos tejben felfuttatjuk.
Az átszitált lisztben elkeverjük a sót és belemorzsoljuk a krumplipürét, majd hozzáadunk 15 dkg puha margarint, 1 tojást és annyi tejet, hogy szép sima, puha tésztagombócot kapjunk. Letakarva 20 percig pihentetjük.
Lisztezett felületen fél cm vastagra kisodorjuk, a 2/3-át megkenjük olvasztott margarinnal és behajtogatjuk.
Kis pihentetés után ezt a műveletet még kétszer megismételjük és újabb 10-15 perc pihenés után ujjnyi vastagra kisodorjuk.
Pizzavágóval stanglikat vágunk, megkenjük a felvert tojással és az egyik felére a felaprított friss rozmaringot, a másikra köménymagot szórunk (bátrabbak chilivel is gazdagíthatják), végül rászórjuk a reszelt sajtot és ízlés szerint sózhatjuk még egy picikét.
Ezután szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 190 fokra előmelegített sütőben 22-25 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Ebből a mennyiségből 3 sütőlemeznyi stangli készült!
Jó étvágyat kívánok!







