Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres-burgonyás hajtogatott stangli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 2 merőkanál tört burgonya vagy maradék burgonyapüré
  • 1 kg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • csipet cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 2 dl langyos tej

Tetejére

  • 1 tojás felverve
  • 2 evőkanál friss, aprított rozmaring
  • 1 teáskanál köménymag
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só ízlés szerint

Elkészítése

Az élesztőt kevés cukrozott-langyos tejben felfuttatjuk.

Az átszitált lisztben elkeverjük a sót és belemorzsoljuk a krumplipürét, majd hozzáadunk 15 dkg puha margarint, 1 tojást és annyi tejet, hogy szép sima, puha tésztagombócot kapjunk. Letakarva 20 percig pihentetjük.

Lisztezett felületen fél cm vastagra kisodorjuk, a 2/3-át megkenjük olvasztott margarinnal és behajtogatjuk.

Kis pihentetés után ezt a műveletet még kétszer megismételjük és újabb 10-15 perc pihenés után ujjnyi vastagra kisodorjuk.

Pizzavágóval stanglikat vágunk, megkenjük a felvert tojással és az egyik felére a felaprított friss rozmaringot, a másikra köménymagot szórunk (bátrabbak chilivel is gazdagíthatják), végül rászórjuk a reszelt sajtot és ízlés szerint sózhatjuk még egy picikét.

Ezután szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 190 fokra előmelegített sütőben 22-25 perc alatt szép pirosra megsütjük.

Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Ebből a mennyiségből 3 sütőlemeznyi stangli készült!

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/fuszeres-burgonyas-hajtogatott-stangli/