Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres-céklás kréker recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • 150 g cékla (hámozva)
  • 200 g darált dió
  • 350 g rozsliszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál zsályalevél
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 dl víz (kb)

Elkészítése

A meghámozott céklát és a fokhagymát aprítógépben felaprítjuk. Serpenyőben felforrósított olajon 5-8 percig pároljuk.

A darált diót, a rozslisztet, a fűszereket és a céklát egy tálban összekeverjük, majd a vizet fokozatosan hozzáadva összegyúrjuk.

A tésztát kb 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd derelyevágóval 3*3 cm-es négyzetekre vágjuk.

Sütőpapírral borított tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/fuszeres-ceklas-kreker/