Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres kukoricakenyér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg kukoricaliszt
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt köménymag
  • 0,5 kávéskanál őrölt fehér bors
  • 1 kávéskanál füstölt pirospaprika

Elkészítése

A kaliforniai paprikát vékonyan szeleteljük fel, majd vágjuk fel apróra.

A langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár perc alatt futtassuk fel.

A liszthez adjuk hozzá a sót, az őrölt borsot, az őrölt köménymagot, a füstölt pirospaprikát és az apróra vágott kaliforniai paprikát, majd keverjük alaposan össze.

A tejfölhöz adjuk hozzá az egész tojásokat, majd keverjük simára. A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.

Ezután a lisztes keverék közepébe készítsünk egy mélyedést, majd öntsük bele a tejfölös-tojásos keveréket, az olvasztott és visszahűtött vajat, valamint a felfuttatott élesztőt és alaposan keverjük össze, dolgozzuk ki.

A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát és langyos helyen hagyjuk egy órát kelni. Ezután spricceljük le hideg vízzel mielőtt betennénk sülni.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem).

A sütőből kivéve szintén spricceljük le hideg vízzel, majd a sütőpapírral együtt helyezzük rácsra és hűtsük ki.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/fuszeres-kukoricakenyer/