Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszervajas bagett recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • kevés cukor
  • 2 evőkanál tejföl (vagy kefir )
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 20 dkg vaj
  • fokhagyma
  • zöldhagyma
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

Az élesztőt a langyos vízzel a liszt közepébe tesszük, és várjuk, hogy felfusson. Ha felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan összegyúrjuk. Ha szükséges, adhatunk még egy kis vizet a tésztához. A gyúrt tésztát letakarva, meleg helyen, bőven duplájára kelesztjük.

Közben elkészítjük a fűszeres vajat: a vajat vagy margarint kikavarjuk ízlés szerinti mennyiségű fokhagymával, sóval, apróra vágott zöldhagymával, petrezselyemmel vagy bármilyen kedvenc zöldfűszerrel.

A megkelt tésztát kivesszük a tálból, újra átgyúrjuk, és annyi darabra osztjuk, ahány bagettet szeretnénk készíteni. Minden darabot kinyújtunk, megkenjük a fűszeres vajjal, majd feltekerjük.

A tepsiben hagyjuk őket még egy kicsit kelni, majd megkenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a bagettek ropogósra nem sülnek. A sütés során a vaj kissé kiolvad és ellepi a tepsiben lévő tésztát, de a végére a tészta felszívja a vajat, és finom, ropogós lesz.

A vaj fűszerezését kedvünkre variálhatjuk – akár aszalt paradicsommal és friss bazsalikommal is ízesíthetjük!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/fuszervajas-bagett/