Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 80 dkg liszt 5 dkg élesztő 1 evőkanál cukor 5 dl tej 1 evőkanál só 2 dl étolaj Töltelékhez: 20 dkg sonka kockára vágva 2 fejlila hagyma 2 kukorica konzerv sajt reszelve 2 gerezd fokhagyma tejföl 20 dkg bacon kockára vágva Tetejére: 2 evőkanál tejföl 1 tojás sárgája reszelt sajt Elkészítése: Elkészítjük a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gobor Andrea
Beküldte: 2014.12.27.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 1 evőkanál só
  • 2 dl étolaj

Töltelékhez:

  • 20 dkg sonka kockára vágva
  • 2 fejlila hagyma
  • 2 kukorica konzerv
  • sajt reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tejföl
  • 20 dkg bacon kockára vágva

Tetejére:

  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • reszelt sajt


Elkészítése:

Elkészítjük a kovászt, majd összekeverjük és összedolgozzuk a tészta hozzávalóival és a duplájára kelesztjük.

Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot és feltekerjük.

Megkenjük a tetejét tejföl és tojás sárgája keverékével, majd háromszögeket vágunk belőle. A tetejére reszelt sajtot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük
[box style=”info”]Az eredeti recept szerint szezámmag kerül a tetejére, nálunk a reszelt sajt lett a nyerő! A tejfölös alap helyett pizzakrémmel is kipróbáltam nagyon fincsi úgy is.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Gobor Andrea
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is