Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 80 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 1 evőkanál só
- 2 dl étolaj
Töltelékhez:
- 20 dkg sonka kockára vágva
- 2 fejlila hagyma
- 2 kukorica konzerv
- sajt reszelve
- 2 gerezd fokhagyma
- tejföl
- 20 dkg bacon kockára vágva
Tetejére:
- 2 evőkanál tejföl
- 1 tojás sárgája
- reszelt sajt
Elkészítése:
Elkészítjük a kovászt, majd összekeverjük és összedolgozzuk a tészta hozzávalóival és a duplájára kelesztjük.
Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot és feltekerjük.
Megkenjük a tetejét tejföl és tojás sárgája keverékével, majd háromszögeket vágunk belőle. A tetejére reszelt sajtot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük
[box style=”info”]Az eredeti recept szerint szezámmag kerül a tetejére, nálunk a reszelt sajt lett a nyerő! A tejfölös alap helyett pizzakrémmel is kipróbáltam nagyon fincsi úgy is.[/box]

