Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 80 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 1 csapott evőkanál só
- 2 dl étolaj
Töltelék:
- 15 dkg sonka kockára vágva
- 2 fej lilahagyma
- 1 kukorica konzerv
- sajt ízlés szerint (kb 10-15 dkg)
- tejföl
- 125 g bacon kockára vágva
Tetejére:
- 2 evőkanál tejföl
- 1 tojássárgája
- szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a tészta többi alapanyagához. Jól összedolgozzuk, majd duplájára kelesztjük.
Megfelezzük a tésztát, vékonyra nyújtjuk. Megkenjük tejföllel, rátesszük a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtkockákat. Óvatosan feltekerjük. Megkenjük a tejfölös tojással, tetejére szezámmagot szórunk, majd háromszögeket vágunk belőle (egyet jobbra, egyet balra vágunk, így jön ki az alakja).
180 fokon kb 25-30 percig sütjük.

