Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gluténmentes, élesztőmentes pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg hajdinaliszt
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg vaj
  • 3,5 dl tejföl (kb)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál só

Elkészítése

Keverdjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd adjuk hozzá a vajat, a tejfölt és gyúrjuk össze a tésztát.

Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Ha elkészüt, akkor akár be is tehetjük a hűtőszekrénybe néhány órára vagy egy éjszakára. Ez ideális olyankor, ha előző este jobban van időd begyúrni a tésztát, másnap hamarabb elkészülnek a pogácsák.

A tésztát nyújtsuk ki lisztezett felületen kb ujjnyi vastagra és szaggassuk ki a pogácsákat. A tepsiben hagyjunk helyet a pogácsák között.

180 fokra előmelegített sütőben süssük készre a pogácsákat.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/glutenmentes-elesztomentes-pogacsa/